Scheidingsmediation met het kind centraal

Scheiding en kinderen, waar moet u beginnen?

Een ouderlijke scheiding brengt veel onzekerheden met zich mee. Waar ga ik wonen? Hoe gaan we het financieel regelen? Heb ik voldoende inkomen? Heeft mijn kind te lijden onder de situatie? Waar moet ik beginnen?

Als partners gaat u uit elkaar, maar als ouders blijft u verbonden én te allen tijde (samen)verantwoordelijk voor uw kind. De vraag is hoe dit samen te regelen als u eigenlijk afscheid van elkaar wilt nemen of hebt genomen. Deze tegenstrijdigheid is groot dat u gebaat bent bij professionele ondersteuning. Het is de inzet om het ontstaan of groter worden van een conflict zoveel mogelijk te voorkomen als er kinderen zijn.

Scheidingskinderen uit gezinnen met veel ruzies en spanning hebben een verhoogd risico op diverse problemen: gedragsproblemen, emotionele problemen, moeilijkheden in sociale relaties en schoolproblemen (Spruijt, handboek Scheiden en de kinderen, 2010).

We werken samen stap voor stap, zodat alle vragen beantwoord worden en goede afspraken kunnen worden gemaakt. Het doel is om een optimale situatie voor uw kind te bewerkstelligen, binnen uw mogelijkheden.

Terug naar de vragen

‘Wat gebeurt er met mij nu papa en mama uit elkaar gaan?’

Vraag direct vrijblijvend een eerste gesprek aan

Kennismaking
  • Dit veld is verplicht
  • Het e-mailadres is niet geldig
  • Dit veld is verplicht
  • Zonder uw toestemming kunnen wij geen contact met u opnemen.

Wilt u vrijblijvend kennismaken en zien of Kind & Wij u van dienst kan zijn? Neem dan contact op door het formulier in te vullen. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Het telefonische kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.